Prinsjesdag: NL Leert Door regelingen per 1 december voortgezet

Op 16 september 2020

Prinsjesdag: NL Leert Door regelingen per 1 december voortgezet

Op 16 september 2020

De derde dinsdag van september zag er dit jaar anders uit. Geen publiek, geen gouden koets. Ook de troonrede had dit jaar een wat andere invulling dan normaal. Nederland zit in zijn grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog en daarvoor zijn steunpakketten nodig.

Welke steunpakketten zijn er?

Een leven lang ontwikkelen is belangrijk. De arbeidsmarkt verandert constant en zowel als werkgever als als werknemer moet je meegaan met deze veranderingen. Dit erkent de overheid ook en daarom zijn er verschillende subsidies en regelingen. Zo is er de SLIM regeling die zorgt voor het ontwikkelen van personeel en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast komt de NOW 3.0 regeling eraan op 1 oktober. Deze loonkostensubsidie zorgt er vooral voor zorgt dat werkgevers hun personeel kunnen behouden en hun salariskosten kunnen dekken. Voor de werknemer zijn de NL Leert Door regelingen van groot belang. Deze regelingen zijn halverwege 2020 geïntroduceerd en zullen per 1 december ook worden voortgezet.

Wat kun je verwachten?

De NL Leert Door regelingen zijn in het leven geroepen om ontwikkeladvies en bij- en omscholing te financieren. Op deze manier probeert het kabinet werkeloosheid ten gevolge van de coronacrisis te beperken. Voor 2020 werd hier €50 miljoen voor uitgetrokken. In 2021 zal dit bedrag €95 miljoen zijn. Hiervan is €42 miljoen voor online scholing en €30 miljoen voor ontwikkeladviezen bestemd. Het overige bedrag gaat naar het afrekenen van in 2020 gestarte trajecten. In 2022 zal hier nog eens €18 miljoen voor beschikbaar gesteld worden, maar dit is alleen voor online scholing.

Kom ik hiervoor in aanmerking?

Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band tot de Nederlandse arbeidsmarkt kan de NL Leert Door regeling aanvragen. Dit geldt voor alle categorieën; werkzoekenden, werknemers, flexwerkers, zzp’ers en ondernemers. De aanvragen gaan via gekwalificeerde loopbaanadviseurs en loopbaanadviesbureaus. Wil je ook een gratis ontwikkeladvies of ben je juist geïnteresseerd in (gratis) scholing? Kijk dan eens verder op de website en meld je aan zodat je direct weet wanneer de regelingen worden opengesteld en je op tijd weet wanneer je je weer kunt inschrijven!

Bron: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2021