NL Leert door regeling

Als onderdeel van het tweede steunpakket van de overheid kunnen werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden een beroep doen op tegemoetkoming voor ontwikkeladvies en scholing: de NL leert door regeling!

Wij leveren ontwikkeladvies en ontzorgen bij de subsidieaanvraag.

Vanaf augustus gratis ontwikkeladvies voor iedereen

NL Leert door regeling

Als onderdeel van het tweede steunpakket van de overheid kunnen werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden een beroep doen op tegemoetkoming voor ontwikkeladvies en scholing: de NL leert door regeling!

Vanaf augustus gratis ontwikkeladvies voor iedereen

De regeling in 5 stappen uitgelegd

Minister Koolmees heeft aangegeven dat er financiële ondersteuning komt om je met behulp van ontwikkeladvies of scholing aan te passen aan de nieuwe economische situatie. (bron: Kamerstuk 35420 nr. G) De contouren zijn inmiddels duidelijk, er komen twee regelingen: NL leert door met inzet van ontwikkeladvies en NL leert door met inzet van (online) scholing. (bron: Kamerbrief Hoofdlijnen NL Leert Door)

Infographic NL leert door

1. Aanleiding voor NL leert door regeling

Nu de economie weer op gang komt wordt duidelijk dat we geconfronteerd worden met fundamentele en vaak blijvende veranderingen. Dit betekent dat veel werkenden zich moeten aanpassen aan de nieuwe realiteit en zich moeten voorbereiden op een andere manier van werken of zelfs ander werk. Om je op deze nieuwe omstandigheden voor te bereiden wordt er geld vrijgemaakt voor ontwikkeladvies en scholing voor behoud van werk.

2. Doelstelling van de regeling

De NL Leert Door regeling heeft tot doel om mensen te ondersteunen die hun werk als gevolg van de crisis dreigen te verliezen (of al verloren hebben) en de transitie naar ander kansrijk werk zullen moeten maken. Het is de bedoeling dat zij met behulp van ontwikkeladvies of scholing hun huidige werk op een andere manier kunnen invullen of klaargestoomd worden voor banen waar op dit moment behoefte aan is.

3. Voor wie en wanneer?

Deze regeling is niet alleen bestemd voor werknemers in de sectoren die getroffen zijn, maar voor iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de arbeidsmarkt. Dus als je werkgever is getroffen door deze crisis, als jij zelf de dupe hiervan bent, maar ook als je niet goed op je plek in je huidige baan dan is deze regeling voor jou bestemd. Vanaf 1 augustus kunnen loopbaanadviseurs (zoals wij) een aanvraag doen voor deze regeling met inzet ontwikkeladvies.

4. Voorwaarden van de regeling

De regeling met inzet ontwikkeladvies is op 24 juli gepubliceerd in de staatscourant. Er zijn voorwaarden gesteld waar een ontwikkeladviestraject aan moet voldoen, zoals een verplichte arbeidsmarktscan en een minimaal aantal persoonlijke begeleidingsuren. Daarnaast zijn er administratieve voorwaarden, zoals het bijhouden van gespreksverslagen, het opstellen van een persoonlijk ontwikkelplan, een prestatieverklaring en toestemming tot verwerking van persoonsgegevens.

5. Aanvragen en administratie

Je kunt bij ons een ontwikkeladvies aanvragen en wij registreren dit traject bij de overheid en vragen hier dan na afronding subsidie voor aan. Wij van nlleertdoor.com zullen dit proces zoveel mogelijk automatiseren om jou te ontzorgen. Hierdoor hoef je je niet druk te maken over administratie of kosten, je hebt namelijk wel wat anders aan je hoofd! Lees alvast meer over ontwikkeladvies of vraag direct een ontwikkeladvies bij ons aan.

NL leert door in één oogopslag

Er komt wel wat kijken bij het uitvoeren van deze regeling. Maar met de ondersteuning en ontwikkeladviezen van nlleertdoor.com zet je een flinke stap op de weg terug naar de zekerheid van toekomstbestendig werk. Je bevindt je in goed gezelschap!

9,1M+ mensen
komen in aanmerking

€ 50M subsidie
beschikbaar

2020
looptijd van regeling

100K+ kansen
op nieuw werk

w

~20K+ ontwikkel-
adviezen mogelijk

50K+ scholings-
trajecten mogelijk

1K+ bezoekers
per week

50+ aanvragen
per dag

Referenties

Lees hieronder verschillende ervaringen van anderen die ook ontwikkeladvies en om- of bijscholing hebben ingezet om een nieuwe baan te vinden.

Een concreet advies!

”Met behulp van Helixers heb ik een ontwikkeladvies gekregen dat bij mijn talenten aansluit. Hierna hebben we samen een ontwikkel- en actieplan gemaakt voor mijn toekomst.”

Lotte

Event manager, Museum

Plan jouw ontwikkeladvies in

Wacht niet langer en maak gebruik van de “NL leert door”- regeling zolang er nog subsidiebudget is. Vraag een ontwikkeladvies aan en zet de eerste stap voor jouw toekomst, ook na corona.