NL Leert door regeling

Als onderdeel van de steunpakketten van de overheid kunnen werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden een beroep doen op tegemoetkoming voor ontwikkeladvies en scholing: de NL leert door regelingen!

Wij leveren ontwikkeladvies en ontzorgen bij de subsidieaanvraag.

Maximum aantal inschrijvingen inmiddels bereikt!

NL Leert door regeling

Als onderdeel van de steunpakketten van de overheid kunnen werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden een beroep doen op tegemoetkoming voor ontwikkeladvies en scholing: de NL leert door regelingen!

Wij leveren ontwikkeladvies en ontzorgen bij de subsidieaanvraag.

Maximum aantal inschrijvingen inmiddels bereikt!

De regeling in 5 stappen uitgelegd

Minister Koolmees heeft financiële ondersteuning beloofd om je met behulp van ontwikkeladvies of scholing aan te passen aan de nieuwe economische situatie. (bron: Kamerstuk 35420 nr. G) Er zijn twee regelingen voor 2020: NL leert door met inzet van ontwikkeladvies en NL leert door met inzet van (online) scholing. (bron: Kamerbrief Hoofdlijnen NL Leert Door). Op prinsjesdag is bekend gemaakt dat er in 2021 meer geld beschikbaar komt voor beide regelingen.

Infographic NL leert door

1. Aanleiding voor NL leert door regeling

Nu de economie weer langzaam op gang gekomen is wordt duidelijk dat we geconfronteerd worden met fundamentele en vaak blijvende veranderingen. Dit betekent dat veel werkenden zich moeten aanpassen aan de nieuwe realiteit en zich moeten voorbereiden op een andere manier van werken of zelfs ander werk. Om je op deze nieuwe omstandigheden voor te bereiden wordt er geld vrijgemaakt voor ontwikkeladvies en scholing voor behoud van werk.

2. Doelstelling van de regeling

De NL Leert Door regeling heeft tot doel om mensen te ondersteunen die hun werk als gevolg van de crisis dreigen te verliezen (of al verloren hebben) en de transitie naar ander kansrijk werk zullen moeten maken. Het is de bedoeling dat zij met behulp van ontwikkeladvies of scholing hun huidige werk op een andere manier kunnen invullen of klaargestoomd worden voor banen waar op dit moment behoefte aan is. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat iedereen wendbaar is en ook in de toekomst inzetbaar blijft.

3. Voor wie en wanneer?

Deze regeling is niet alleen bestemd voor werknemers in de sectoren die getroffen zijn, maar voor iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de arbeidsmarkt. Dus als je werkgever is getroffen door deze crisis, als jij zelf de dupe hiervan bent, maar ook als je niet goed op je plek zit in je huidige baan, dan is deze regeling voor jou bestemd. Vanaf 1 december kunnen loopbaanadviseurs (zoals wij) een aanvraag doen voor deze regeling, zodat jij een gratis ontwikkeladvies krijgt.

4. Voorwaarden van de regeling

De regeling met inzet ontwikkeladvies is op 24 juli gepubliceerd in de staatscourant. Er zijn voorwaarden gesteld waar een ontwikkeladviestraject aan moet voldoen, zoals een verplichte arbeidsmarktscan en een minimaal aantal persoonlijke begeleidingsuren. Daarnaast zijn er administratieve voorwaarden, zoals het bijhouden van gespreksverslagen, het opstellen van een persoonlijk ontwikkelplan, een prestatieverklaring en toestemming tot verwerking van persoonsgegevens.

5. Aanvragen en administratie

Je kunt bij ons een ontwikkeladvies aanvragen met één van onze loopbaanadviseurs. We registreren dit traject bij de overheid en vragen hier, na afronding van jouw traject, subsidie voor aan. Wij van nlleertdoor.com zullen dit proces zoveel mogelijk automatiseren om jou te ontzorgen. Hierdoor hoef je je niet druk te maken over administratie of kosten, je hebt namelijk wel wat anders aan je hoofd! Lees alvast meer over ontwikkeladvies of vraag direct een ontwikkeladvies bij ons aan door op de button te klikken.

NL leert door in één oogopslag

Er komt wel wat kijken bij het uitvoeren van deze regeling. Maar met de ondersteuning en ontwikkeladviezen van nlleertdoor.com zet je een flinke stap op de weg terug naar de zekerheid van toekomstbestendig werk. Je bevindt je in goed gezelschap!

9,1M+ mensen
komen in aanmerking

€ 95M subsidie
beschikbaar

2020 – 2021
looptijd van regeling

100K+ kansen
op nieuw werk

w

~70K+ gratis
ontwikkeladviezen

150K+ scholings-
trajecten mogelijk

1K+ bezoekers
per week

50+ aanvragen
per dag

Referenties

Lees hieronder verschillende ervaringen van anderen die ook ontwikkeladvies en om- of bijscholing hebben ingezet om een nieuwe baan te vinden.

Een concreet advies!

”Met behulp van Helixers heb ik een ontwikkeladvies gekregen dat bij mijn talenten aansluit. Hierna hebben we samen een ontwikkel- en actieplan gemaakt voor mijn toekomst.”

Lotte

Event manager, Museum

Ik had niet verwacht dat het zo persoonlijk en psychologisch zou zijn

Liza (27) – voormalig werknemer evenementenlocatie

Ik heb van iets negatiefs, iets positiefs gemaakt

Anton (52) – voormalig cateraar Schiphol

Plan jouw ontwikkeladvies in

Wacht niet langer en maak gebruik van de “NL leert door” regeling zolang er nog subsidiebudget is. Vraag een ontwikkeladvies aan en zet de eerste stap voor een toekomst, ook na corona.