Dit is het moment voor verandering

Op 30 maart 2021

Dit is het moment voor verandering

Op 30 maart 2021

Ook in een zwart gat door corona? Hoe zorg je er nou voor dat je deze tijd nuttig kunt besteden om zo je blik op de toekomst te houden? Door de coronacrisis zitten een hoop mensen noodgedwongen thuis. Zo zijn er velen die thuis werken. Sommigen zitten stil omdat er in hun sector momenteel weinig werk is. Weer anderen zijn hun baan kwijtgeraakt. Wat de reden ook is, het thuiszitten zorgt bij veel mensen voor het zogenaamde ‘zwarte gat’.

Twijfels

Doordat we meer thuis zitten, is er meer tijd voor reflectie. Dit heeft tot gevolg dat we onze vraagtekens gaan zetten bij onze huidige baan. Uit een internationaal onderzoek blijkt dat ruim 30% van de Nederlanders door de crisis twijfelt over een carrièreswitch (bron: nu.nl). Joost Coolen, organisatiepsycholoog bij Helixers, kan dit proces het beste verklaren door een soort kettingreactie: “Twijfel wakkert twijfel aan. Doordat we in een onzeker tijd leven, zijn we op zoek naar houvast en zingeving. Veel mensen komen er dan achter dat hun huidige baan dat niet biedt. Ook de confrontatie met mensen uit de omgeving die zijn ontslagen wakkeren deze gedachten aan.”

Gebruik je tijd nuttig

Er is meer tijd om na te denken, maar er is ook tijd om deze gedachten om te zetten tot acties. Dit kunnen gedachten zijn over een volgende stap in je loopbaan omdat je momenteel geen werk hebt. Of je hebt deze gedachten omdat je je vraagtekens zet bij je huidige baan. De reden maakt niet, het gaat erom dat je deze tijd benut om erachter te komen wat je echt wilt. Er is ruimte voor een pas op de plaats. Waarom deze ruimte niet gebruiken voor een beter inzicht in jezelf en daarmee jouw toekomst?

Ontwikkeladvies of outplacement

Vind je het moeilijk om er achter te komen wat bij je past? Maak dan gebruik van ontwikkeladvies of outplacement. Ontwikkeladvies is vooral geschikt voor degene die twijfels hebben bij hun huidige werk, maar wel nog aan de gang zijn. Outplacement is er voor degene die zonder werk zijn komen te zitten. Bij beide trajecten krijg je hulp van een loopbaancoach om inzicht te creëren in jezelf. Daarnaast neem je een kijkje op de arbeidsmarkt om te zien welke mogelijkheden er zijn die bij jouw wensen passen. Een outplacementtraject helpt je nog een stapje verder. Je krijgt namelijk ook hulp bij het solliciteren en het opstellen van een CV. Zo kom jij zo snel mogelijk weer op de arbeidsmarkt.

Laat jouw twijfels niet slechts bij gedachten, maar zet deze om in concrete acties. Heb jij behoefte aan een nieuwe baan en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan een kijkje op onze site of laat je mailadres achter voor meer informatie.

Laat je gegevens achter om op de hoogte gehouden te worden.
outplacement/scholing/ontwikkeladvies