Outplacement

Door de coronacrisis staat bij veel bedrijven reorganisatie op het programma. Ben jij hierdoor zonder werk komen te zitten? Maak dan gebruik van outplacement om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan.

Outplacement

Door de coronacrisis staat bij veel bedrijven reorganisatie op het programma. Ben jij hierdoor zonder werk komen te zitten? Maak dan gebruik van outplacement om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan.

Wat is outplacement?

Outplacement is begeleiding vanaf het moment dat je geen baan meer hebt, tot aan het vinden van een nieuwe baan. Met behulp van een coach en online tools ben jij zo snel mogelijk weer aan het werk. Hierbij wordt gekeken naar jouw wensen en talenten, zodat je op de juiste plek terecht komt.

1. Inzicht

Als je een baan hebt waar je al een tijdje werkt of al een tijdje dezelfde functie hebt, vergeet je wel eens verder te kijken. Dit is een mooi moment om eens stil te staan en inzicht in jezelf te krijgen. Wat vind ik nou echt leuk? Waar liggen mijn interesses? Waar ben ik goed in en hoe zorg je ervoor dat je dit in je nieuwe functie terugvindt? Wij helpen je met online tools en coaching om hier achter te komen.

2. Mogelijkheden

Nu je meer weet over jezelf en wat er bij je past is het tijd om deze kennis ook toe te passen. Je kijkt wat de mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt en welke van deze mogelijkheden aansluiten op jouw wensen? Samen met je coach ga je op onderzoek. Op die manier vind je niet alleen je droombaan, maar weet je ook zeker dat deze droombaan daadwerkelijk bestaat en binnen handbereik is.

3. Actieplan

De perfecte match is gevonden, dat is mooi! Maar hoe zorg je er nou voor dat je jouw droombaan ook werkelijkheid wordt? Door een actieplan op te stellen zorg je ervoor dat jouw doelen duidelijk en behapbaar worden. Of je je moet omscholen voor jouw droombaan, of juist behoefte hebt aan hulp bij solliciteren. Jouw actieplan wordt op maat gemaakt voor jou.

4. Doen

Nu je samen tot een actieplan bent gekomen is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Dat doe je natuurlijk niet alleen. Jouw coach blijft je ondersteunen, ook als het wat minder gaat. Want alle begin is moeilijk.

5. Opvolgen

Door tijdens het outplacement traject jouw voortgang te evalueren, kun je samen met jouw coach op tijd bijsturen waar dat nodig is. Om zo stap voor stap toe te werken naar jouw doel. Niet zomaar een baan, maar jouw droombaan!

Onze pakketten

Voor iedere portemonnee hebben wij een passende optie voor outplacement. Vaak bekostigd jouw (oud) werkgever het traject volledig of kun je jouw transitievergoeding hiervoor inzetten. Onderstaande prijzen zijn voor het bedrijf en exclusief btw. Meer weten over de verschillende pakketten? Scroll dan naar de uitgebreide uitleg per pakket.

Gesubsidieerd

€0

Volledig gesubsidieerd

4 uur coaching

Online assessment

Looptijd: 2 tot 3 maanden

Budget

€495

4 uur coaching

Kort assessment

Concreet actieplan

LinkedIn en CV check

Looptijd 2 tot 3 maanden

Fundament

€1350

8 uur coaching

Uitgebreid assessment

Concreet actieplan

LinkedIn en CV check

Sollicitatietraining

Looptijd 4 tot 6 maanden

Totaal

€2750

Coaching op afroep

Uitgebreid assessment

Concreet actieplan

LinkedIn en CV check

Sollicitatietraining

Looptijd 6 tot 12 maanden

Professionele hulp voor jouw loopbaan.

Geen werk meer? Ga niet bij de pakken neerzitten maar gun jezelf een outplacementtraject. Meld je aan en vind een baan die bij je past!

Wat is er mogelijk?

Iedereen heeft andere behoeftes. Daarom bieden we verschillende outplacement pakketten aan met volledige tot noodzakelijke begeleiding. Uiteraard wordt ieder pakket anders ingericht op basis van jouw persoonlijke wensen.

Pakket 1- Budget

Heb je geen ruime financiële middelen om een uitgebreid outplacement te betalen of heb je geen transitievergoeding? Dan kun je gebruik maken van ons budget pakket met daarin de basisbenodigdheden om jouw zoektocht naar jouw droombaan een goede kick-start te geven.

Je krijgt net als ieder ander pakket je eigen coach toegewezen. Met deze coach voer je meerdere gesprekken. Het eerste gesprek is een intakegesprek. Op deze manier leert de coach jou en jouw verwachtingen kennen.

Vervolgens maak je een kort assessment. Uit dit assessment komen jouw talenten naar voren. Deze uitkomsten bespreek je in het tweede gesprek met jouw coach, de evaluatie. Jouw talenten worden naast jouw wensen gelegd en zo komen jullie erachter wat een passende vervolgstap is in jouw loopbaan.

Duur: 2 tot 3 maanden
Prijs: €495

Pakket 2- Fundament

Wil je gebruik maken van een volwaardig outplacementtraject, maar wel snel meters maken? Kies dan voor het fundament pakket.

Door het uitvoeren van een uitgebreid assessment krijg je niet alleen meer inzicht in jouw competenties, maar weet je ook waar jouw wensen liggen. Je krijgt antwoord op vragen als: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? en Wat past bij mij?

De antwoorden op deze vragen zoek je niet alleen, je krijgt hierbij hulp van een eigen coach. Met jouw coach bespreek je de resultaten van het assessment, verkent jouw loopbaanmogelijkheden en je stelt samen een plan op om jouw loopbaan goed te vervolgen.

Er vindt een check plaats op jouw LinkedIn en CV. Deze worden aangepast om de kans op het krijgen van jouw droombaan te vergroten. Daarnaast kun je gebruik maken van een sollicitatietraining en leer jij hoe je zelfverzekerd en succesvol kunt solliciteren. Je leert hoe je de juiste vacatures uitzoekt, hoe je kunt opvallen en je oefent het sollicitatiegesprek.

Duur: 4 tot 6 maanden
Prijs: €1350

Pakket 3 – Totaal

Dit pakket is er voor degene die graag van A tot Z geholpen wil worden. Je krijgt volledige ondersteuning bij het vinden van een nieuwe baan.

Jouw coach helpt jou allereerst bij het verwerken van de klap. Het is namelijk niet niks om zonder werk komen te zitten. Daarna gaan jullie door gesprekken op zoek naar jouw interesses, vaardigheden en talenten.

Deze gesprekken worden mede vormgegeven door het maken van opdrachten en een uitgebreid assessment. De uitkomsten worden ook doorgenomen met jouw coach en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt vereknd. Daarna wordt een actieplan opgesteld om de juiste baan voor jou te vinden.

Door het gebruik van online tools word je op de hoogte gehouden van de nieuwste vacatures in jouw regio of vakgebied. Op de manier ben je er altijd op tijd bij.

Wanneer je de juiste vacature hebt gevonden, is het tijd om goed uit de verf te komen. Je krijgt hulp bij alle onderdelen van het sollicitatieproces. De coach biedt jou handvatten voor het bouwen van een ijzersterk CV en LinkedIn profiel, maar ook om opvallende motivatiebrieven te schrijven. Mag je op gesprek komen? Mooi! Sollicitatietraining zorgt ervoor dat jouw gesprek zo goed mogelijk loopt.

Lukt het niet in één keer? Geen zorgen, jouw coach blijft je helpen!

Duur: 6 tot 12 maanden
Prijs: €2750

Wat is er mogelijk?

Pakket 1

Pakket 1 – Budget

Heb je niet de financiële middelen om outplacement te kunnen betalen of geen transitievergoeding? Dan kun je gebruik maken van ons budget pakket met daarin de basisbenodigdheden voor inzicht in jezelf.

Je krijgt net als ieder ander pakket je eigen coach toegewezen. Met deze coach voer je twee gesprekken. Het eerste gesprek is een intakegesprek. Op deze manier leert de coach jou en jouw verwachtingen kennen.

Vervolgens maak je een online test. Uit deze test komen jouw talenten naar voren. Deze uitkomsten bespreek je in het tweede en tevens laatste gesprek met jouw coach, de evaluatie. Deze talenten worden naast jouw wensen gelegd en zo komen jullie erachter wat een passende vervolgstap is in jouw loopbaan.

Duur: maximaal 1 maand
Prijs: €495

Pakket 2

Pakket 2 – Fundament

Wil je gebruik maken van een volwaardig outplacementtraject, maar alleen doen wat essentieel is? Kies dan voor het fundament pakket.

Door het uitvoeren van verschillende online assessments krijg je niet alleen meer inzicht in jouw competenties, maar weet je ook waar jouw wensen liggen. Je krijgt antwoord op vragen als: Wie ben ik? Wat vind ik leuk? Wat past bij mij?

De antwoorden op deze vragen zoek je niet alleen, je krijgt hierbij hulp van een eigen coach. Deze bespreekt de resultaten van de online test en stelt samen met jou een plan op.

Dit plan zet je vervolgens om in daadwerkelijk acties. Door middel van sollicitatiehulp leer jij hoe je proactief kunt solliciteren. Je leert hoe je de juiste vacatures uitzoekt en opvalt.

Duur: maximaal 3 maanden
Prijs: €1250

Pakket 3

Pakket 3 – Totaal

Dit pakket is er voor degene die graag van A tot Z geholpen wil worden. Je krijgt volledige hulp tot aan het vinden van een nieuwe baan.

Jouw coach helpt jou bij het verwerken van de klap. Het is niet niks om zonder werk te komen zitten, maar daarna gaan jullie door gesprekken op zoek naar jouw interesses, vaardigheden en talenten. Zo behoud je een positieve blik op de toekomst!

Deze gesprekken worden onderbouwd door het maken van opdrachten en online assessments. De uitkomsten worden ook doorgenomen met jouw coach en een actieplan wordt opgesteld.

Door het gebruik van online tools word je op de hoogte gehouden van de nieuwste vacatures in jouw regio of vakgebied. Op de manier ben je er altijd op tijd bij.

Wanneer je de juiste vacature hebt gevonden, is het tijd om goed uit de verf te komen. Je krijgt hulp bij het profileren. De coach biedt jou handvatten voor het bouwen van een ijzersterk CV en LinkedIn profiel, maar ook om opvallende motivatiebrieven te schrijven. Mag je op gesprek komen? Mooi! Sollicitatietraining zorgt ervoor dat jouw gesprek zo goed mogelijk loopt.

Lukt het niet in één keer? Geen zorgen, jouw coach blijft je helpen!

Duur: maximaal 6 maanden
Prijs: €2750

Hoe financier ik outplacement?

Outplacementtrajecten zijn helaas niet gratis, maar je kunt wel slim gebruik maken van transitievergoeding. Je betaalt een traject dan niet uit eigen zak en het is belastingtechnisch ook nog eens heel voordelig.

Wat is transitievergoeding en wat is het waard?

Transitievergoeding is het bedrag dat een werknemer krijgt bij ontslag en dat wordt uitbetaald door de voormalig werkgever. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van jouw maandsalaris en aantal jaren dienst. De transitievergoeding is ⅓ van jouw maandsalaris per dienstjaar, met een maximum van €84.000 in 2021. Bij drie jaar dienst, is jouw transitievergoeding dus één heel maandsalaris.

Heb ik recht op transitievergoeding?

Wanneer jouw contract wordt beëindigd of niet wordt verlengd, heb je recht op transitievergoeding. Let wel: dit initiatief moet bij de werkgever liggen. Wanneer je zelf opstapt, heb je hier geen recht op. Er zijn enkele uitzonderingen. Wanneer de werkgever failliet is verklaard bijvoorbeeld, krijg je geen transitievergoeding. Voor meer informatie kan je kijken op de site van de Rijksoverheid.

Hoe gebruik ik mijn transitievergoeding?

Het is aan jezelf waar je je transitievergoeding voor gebruikt. Je kunt het gebruiken voor outplacement, maar je kunt het ook gewoon op je rekening laten storten. Echter, wanneer je kiest voor het laatste, betaal je inkomstenbelasting over dit bedrag. Daarom is het handig om in gesprek te gaan met je werkgever en te vragen of het geld in een outplacementtraject gestoken kan worden. Het restant wordt dan uitbetaald.

Outplacement aanvragen

Outplacement aanvragen

Zoals je hebt kunnen lezen op de website zijn de gratis ontwikkeladviestrajecten inmiddels vol. Heb je interesse in een van onze andere pakketten? Vul dan hieronder jouw gegevens in, dan nemen wij contact met je op.

Ik wil graag dat iemand contact met mij opneeemt voor:
Privacy

Outplacement

De NOW- regeling wordt steeds beperkter. Voor het bedrijf kan het goed zijn om te gaan denken aan een reorganisatie en outplacement. Herinrichting van de organisatie kan een manier zijn om de coronacrisis door te komen en de basis vormen om daarna een vliegende start te maken.

Outplacement

De NOW- regeling wordt steeds beperkter. Voor het bedrijf kan het goed zijn om te gaan denken aan een reorganisatie en outplacement. Herinrichting van de organisatie kan een manier zijn om de coronacrisis door te komen en de basis vormen om daarna een vliegende start te maken.

Waarom kiezen voor outplacement?

Personeel behouden heeft natuurlijk altijd de voorkeur, maar soms kan het niet anders. Er zijn verschillende mogelijkheden om invulling te geven aan reorganisatie en tegelijkertijd goed werkgeverschap. Welke opties zijn er en wat houden ze in?

Reorganisatie

Minder opdrachten en omzetdaling? Bezuinigingen zijn vaak onoverkomelijk en functies worden geschrapt of samengevoegd. Dit betekent dat personeel begeleid of bijgeschoold moet worden om nieuwe taken op zich te nemen.

   Hersturering van organisatie
   Combineer functies
   Behoud een deel van je personeel

   Expertise inschakelen

Outplacement

In tijden van crisis moet je soms afscheid nemen van gewaardeerde werknemers. Met een outplacement traject zorg je er natuurlijk wel voor dat jouw personeel de juiste begeleiding krijgt naar een nieuwe baan.

   Van werk naar werk
   Breng competenties in kaart
   Loopbaancoaching
   Besteding transitievergoeding

De regeling

Re-integratie

Door ziekte kan een werknemer mogelijk zijn of haar werk bij jouw organisatie niet meer goed uitvoeren. Re-integratietrajecten zorgen ervoor dat jouw medewerker ondanks ziekte toch weer elders op de arbeidsmarkt aan de slag kan. 

   Professionele begeleiding
   Aansluiting op de arbeidsmarkt
   Verantwoord aan het werk
   Van ziekte naar werk

Zorg voor je personeel tijdens de coronacrisis.

Door de coronacrisis moeten soms keuzes gemaakt worden die je liever niet maakt. Wij zorgen voor de juiste begeleiding voor jouw personeel om zo het onaangename zo comfortabel mogelijk te maken.

Hulp, kennis en expertise bij Helixers en partners

Als werkgever wil je er voor zorgen dat jouw personeel de juiste begeleiding krijgt in een zoektocht naar een nieuwe baan. Onze trajecten zorgen ervoor dat medewerkers inzichten krijgen in hun ambities en wensen om zo een nieuwe weg in te slaan.

1. Verwerk de klap

Het verliezen van je baan is natuurlijk geen fijn nieuws. De eerste stap is daarom het verwerken van de klap. Ook hier geven wij de werknemer de juiste handvatten voor. Hoe ga je om met deze teleurstelling? Door jouw personeel op de juiste manier te begeleiden, kunnen jullie op goede voet uit elkaar gaan. De crisis en de gevolgen zijn al vervelend genoeg, met de juiste begeleiding hoeft dit niet tot extra zorgen te leiden.

2. Inzicht en perspectief

Er is tijd om alles een plekje te geven, maar het is ook belangrijk om weer licht aan het einde van de tunnel te zien. De volgende stap is daarom het blootleggen van talenten. Door het uitvoeren van Helixers’ online assessments krijgt de werknemer inzichten in zijn of haar competenties en potentieel. Aan de hand van hiervan wordt gekeken welke mogelijke nieuwe functie het beste past en hoe de route daarnaartoe eruit ziet.

3. Werk in vooruitzicht

De werknemer weet nu wat hij of zij wil, en bovenal, kan. Nu is het tijd voor de laatste stap: doorpakken. Onze loopbaancoaches zullen niet alleen helpen op zoek te gaan naar passende vacatures, maar ook helpen bij het opstellen van een CV en motivatiebrief. Op deze manier proberen we de doorlooptijd zo kort mogelijk te maken en de zoektocht naar een nieuwe baan snel en succesvol te vervullen!

Contactformulier

Ondergaat jouw onderneming verandering en wil de juiste begeleiding geven aan jouw personeel? Neem dan contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.

2 + 3 =