Outplacement

De NOW- regeling wordt steeds beperkter. Voor het bedrijf kan het goed zijn om te gaan denken aan een reorganisatie en outplacement. Herinrichting van de organisatie kan een manier zijn om de coronacrisis door te komen en de basis vormen om daarna een vliegende start te maken.

Outplacement

De NOW- regeling wordt steeds beperkter. Voor het bedrijf kan het goed zijn om te gaan denken aan een reorganisatie en outplacement. Herinrichting van de organisatie kan een manier zijn om de coronacrisis door te komen en de basis vormen om daarna een vliegende start te maken.

Waarom kiezen voor outplacement?

Personeel behouden heeft natuurlijk altijd de voorkeur, maar soms kan het niet anders. Er zijn verschillende mogelijkheden om invulling te geven aan reorganisatie en tegelijkertijd goed werkgeverschap. Welke opties zijn er en wat houden ze in?

Reorganisatie

Minder opdrachten en omzetdaling? Bezuinigingen zijn vaak onoverkomelijk en functies worden geschrapt of samengevoegd. Dit betekent dat personeel begeleid of bijgeschoold moet worden om nieuwe taken op zich te nemen.

   Hersturering van organisatie
   Combineer functies
   Behoud een deel van je personeel

   Expertise inschakelen

Outplacement

In tijden van crisis moet je soms afscheid nemen van gewaardeerde werknemers. Met een outplacement traject zorg je er natuurlijk wel voor dat jouw personeel de juiste begeleiding krijgt naar een nieuwe baan.

   Van werk naar werk
   Breng competenties in kaart
   Loopbaancoaching
   Besteding transitievergoeding

De regeling

Re-integratie

Door ziekte kan een werknemer mogelijk zijn of haar werk bij jouw organisatie niet meer goed uitvoeren. Re-integratietrajecten zorgen ervoor dat jouw medewerker ondanks ziekte toch weer elders op de arbeidsmarkt aan de slag kan. 

   Professionele begeleiding
   Aansluiting op de arbeidsmarkt
   Verantwoord aan het werk
   Van ziekte naar werk

Zorg voor je personeel tijdens de coronacrisis.

Door de coronacrisis moeten soms keuzes gemaakt worden die je liever niet maakt. Wij zorgen voor de juiste begeleiding voor jouw personeel om zo het onaangename zo comfortabel mogelijk te maken.

Hulp, kennis en expertise bij Helixers en partners

Als werkgever wil je er voor zorgen dat jouw personeel de juiste begeleiding krijgt in een zoektocht naar een nieuwe baan. Onze trajecten zorgen ervoor dat medewerkers inzichten krijgen in hun ambities en wensen om zo een nieuwe weg in te slaan.

1. Verwerk de klap

Het verliezen van je baan is natuurlijk geen fijn nieuws. De eerste stap is daarom het verwerken van de klap. Ook hier geven wij de werknemer de juiste handvatten voor. Hoe ga je om met deze teleurstelling? Door jouw personeel op de juiste manier te begeleiden, kunnen jullie op goede voet uit elkaar gaan. De crisis en de gevolgen zijn al vervelend genoeg, met de juiste begeleiding hoeft dit niet tot extra zorgen te leiden.

2. Inzicht en perspectief

Er is tijd om alles een plekje te geven, maar het is ook belangrijk om weer licht aan het einde van de tunnel te zien. De volgende stap is daarom het blootleggen van talenten. Door het uitvoeren van Helixers’ online assessments krijgt de werknemer inzichten in zijn of haar competenties en potentieel. Aan de hand van hiervan wordt gekeken welke mogelijke nieuwe functie het beste past en hoe de route daarnaartoe eruit ziet.

3. Werk in vooruitzicht

De werknemer weet nu wat hij of zij wil, en bovenal, kan. Nu is het tijd voor de laatste stap: doorpakken. Onze loopbaancoaches zullen niet alleen helpen op zoek te gaan naar passende vacatures, maar ook helpen bij het opstellen van een CV en motivatiebrief. Op deze manier proberen we de doorlooptijd zo kort mogelijk te maken en de zoektocht naar een nieuwe baan snel en succesvol te vervullen!

Contactformulier

Ondergaat jouw onderneming verandering en wil de juiste begeleiding geven aan jouw personeel? Neem dan contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.

7 + 12 =