Stormloop op ontwikkeladvies

Op 3 december 2020

Stormloop op ontwikkeladvies

Op 3 december 2020

Afgelopen dinsdag 1 december ging de tweede registratieperiode voor ontwikkeladvies van start. Binnen één dag waren alle 55.000 trajecten ‘uitverkocht’.

Portaal gesloten

De ontwikkeladviestrajecten zijn onderdeel van de tijdelijke NL Leert Door regeling. Eerder dit jaar op 1 augustus ging de eerste periode van start. De 22.000 beschikbare trajecten waren binnen een maand op. Het blijkt dus dat veel mensen gedurende deze coronacrisis behoefte hebben om op zoek te gaan naar een nieuwe start of andere mogelijkheden. Om die reden was er ditmaal meer geld beschikbaar voor de nieuwe periode.

Dat de vraag naar ontwikkeladvies groot was, dat was bekend. Maar dat alle trajecten zo snel vol zouden zitten, was niet verwacht. Op 2 december meldde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) dat het portaal weer gesloten is. Al vroeg in de ochtend werden de aanvragen gedaan en op dinsdagmiddag waren al 48.000 trajecten vergeven. Niet veel later was het maximum van 55.000 dan ook bereikt.

De boot gemist, wat nu?

Onder het mom van ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ zijn alle aanvragen ingediend bij de overheid. Gezien het tempo waarmee de trajecten de deur uit vlogen, kan het zijn dat snel alsnog niet op tijd was. Of er in 2021 nieuwe trajecten beschikbaar worden gesteld, is nog niet helemaal duidelijk. “Vooralsnog is dit alles wat er op de plank lag. Maar we zitten in de coronacrisis, en die staat gelijk aan onzekerheid. Het enige waar wij op dit moment op inzetten, is zoveel mogelijk mensen aan het werk helpen,” laat een woordvoerder van het ministerie van SZW weten (bron: nu.nl). Dit geeft hoop voor de toekomst dat er meer aanbod komt voor de hoeveelheid vraag.

Wanneer je je via nlleertdoor.com hebt ingeschreven, word je op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen rondom de trajecten. Op die manier hopen we er weer op tijd bij te zijn wanneer een nieuwe registratieperiode van start gaat.