Geactualiseerd scholingsaanbod NL Leert Door

Op 4 maart 2021

Geactualiseerd scholingsaanbod NL Leert Door

Op 4 maart 2021
In december startte bij veel opleiders de inschrijvingen voor gratis scholing middels de NL Leert Door regeling. Al veel mensen hebben gebruik gemaakt van deze dienst, maar het subsidiebudget is (gelukkig) nog niet op. In februari 2021 is het aanbod aan scholing geactualiseerd.

Vergroot aanbod

Het eerste aanbod van opleiders die in december van start gingen, was vrij summier. Inmiddels is het aantal opleiders verviervoudigd. Dit levert zo’n 900 cursussen op om uit te kiezen. De inhoud en duur van deze opleidingen variëren van 8 tot 240 uur en van 1 tot 32 weken. Voor ieder dus wat wils! Een totaaloverzicht van alle opleiders en cursussen kun je vinden via deze link. Middels verschillende filters kun je op zoek gaan naar de cursus die bij jou past. Zorg dat je er op tijd bij bent, want de verwachting is dat deze scholing snel ‘uitverkocht’ zal zijn.

Gratis scholing aanvragen

Heb je iets gevonden in dit ruime aanbod? Dan kun je je aanmelden bij de opleider in kwestie. Hiervoor ga je naar de desbetreffende website en schrijf je jezelf in. Zij informeren over de vervolgstappen en de cursusdagen. Voor vragen over de opleiding, kun je dan ook het beste bij hen terecht. Elke opleider hanteert zijn eigen regels met betrekking tot aanmelding en eventuele afmelding, maar ze zijn allemaal aan enkele voorwaarwaarden vanuit de overheid verbonden.

Let op: De cursussen worden gratis aangeboden. Het gesubsidieerde bedrag komt dus niet op jouw rekening, maar gaat rechtstreeks naar de opleider.

Meerdere cursussen inschrijven?

Heb je al een cursus gevolgd? Ook dan kun je je alsnog inschrijven voor een van de nieuwe trainingen van NL Leert Door. Dit zorgt er echter wel voor dat anderen hier geen gebruik van kunnen maken, dus denk goed na over je keuze.

Nog vragen? Lees dan onze antwoorden op de meestgestelde vragen of stel ze aan de opleiders die de gratis scholing aanbieden.